Azi 20-07-2024       Festival B Zone Folk Romania – editia a IV-a – Targu-Neamt, 27-28 iulie 2024     Dispozitie privind convocarea CL al orașului Târgu-Neamţ în ședinţă extraordinară,convocată de îndată, pentru ziua de 12.07.2024, ora 12:30, desfasurata în sala de ședințe a Consiliului local și online prin intermediul apicației ZOOM     Anunt privind lucrarile de inregistrare sistematica de cadastru si carte funciara     Anunt privind disponibilitatea de vanzare directa pentru material lemnos de catre Ocolul Silvic Tg. Neamt     Anunt privind organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post vacant contractual – Centru de Informare si Promovare Turistica     Dispozitie privind convocarea Consiliului Local al orașului Târgu-Neamţ în ședinţă extraordinară, pentru ziua de 02.07.2024, ora 14:30, desfasurata în sala de ședințe a Consiliului local

Conferinta de presa din 22.07.2009

In data de 22.07.2009, ora 12,00, in Sala de Consiliu din incinta Primariei orasului Tirgu Neamt, a vut loc Conferinta de presa la care au fost prezenti dl. Emilian Prodan – Comisar General al Comisariatului pentru Societatea civila(CSC), dl. Adrian Samoil – Secretarul general al Comisariatului pentru Societatea civila, Primarul orasului Tirgu Neamt – dl. Decebal Arnautu reprezentantii mass-mediei locale, functionari publici si reprezentanti din partea societatii civile.

In cadrul conferintei de presa, a fost adusa la cunostinta publica desemnarea D-lui Primar Decebal Arnautu in functia de Comisar Sef Principal pentru Regiunea Nord-Est, prin Decizia cu nr.93/ 08.07.2009, eliberata de Comisariatul Pentru Societatea Civila – Directia Generala de Monitorizare a Abuzurilor, Combaterea Infractionalitatii si Implementarea Relatiilor cu UE si NATO, calitate in care va reprezenta Comisariatul pentru Societatea Civila. I-au fost inmanate, totodata si Legitimatia ce dovedeste pozitia ocupata in cadrul Comisariatului pentru Societatea civila precum si Insigna de recunoasterea pe plan national si international.

Un moment important, al conferintei de presa, l-a constituit acordarea, d-lui Primar Decebal Arnautu, a trei distinctii importante:
– Atestatului de expert in administratia publica locala si ordine publica;
– Diploma de excelenta pentru realizari de exceptie, ce implica contributia personala a d-lui Primar la sustinerea activitatii societatii civile;
– „Ambasador onorific al societatii civile romanesti”, titlu atribuit pe perioada unui an de zile.

In calitatea sa de Comisarul General al Comisariatului pentru Societatea civila, dl. Emilian Prodan, a anuntat ca, orasul Tirgu Neamt, va deveni sediul general al Comisariatului, aici se vor strange toate solicitarile ce se refera la abuzuri si incalcari ale drepturilor omului, sarcina d-lui Primar fiind aceea de a monitoriza toate aceste aspecte de ilegalitate ce nu si-au gasit o rezolvare la institutiile abilitate ale statului si de a le transmite catre sediul central al CSC, pentru a fi rezolvate. Prin functia pe care o detine dl. Primar, de Comisar Sef Principal pentru Regiunea Nord-Est, d-lui se va putea autosesiza, in zona sa de competenta, pe aceste probleme de abuz si de ilegalitati si va putea interveni ca mediator intre partile implicate intr-un conflict.

Un alt eveniment programat pentru orasul Tirgu Neamt va fi si amplasarea unei statui dedicata detinutilor politici, victime ale Securitatii comuniste, statuie ce va fi unicat pe teritoriul Romaniei.

Comisariatul pentru Societatea Civila este o structura neguvernamentala, cu personalitate juridica, infiintata in anul 2003, pe principiile asemanatoare Avocatului Poporului. Trebuie subliniat, de asemenea, un aspect important in ceea ce priveste activitatea Comisariatul pentru Societatea Civila si anume ca, aceasta entitate, nu se substituie institutiilor statului, acesta fiind doar un liant sau un intermediar intre societatea civila si diversele institutii ale statului.
Comisariatul pentru Societatea Civila, are sediul central in Bucuresti, cu reprezentante in toate judetele tarii cat si in strainatate, cei interesati de activitatea CSC, pot accesa pagina de internet www.comisariat.ro

Comisariatul pentru Societatea Civila, functioneaza cu program, non-stop, de preluare a sesizarilor de la cetatenii din tara, acestia pot suna la orice ora, la urmatoarele numere de telefon: 021/314.60.67; 021/314.60.65 si fax – 021/315.31.99

Sari la conținut